MARIJA ZAHAROVA: Izraelski političari ignorišu problem neonacizma u Ukrajini

Srna

04. 05. 2022. u 16:33

IZRAELSKI političari godinama ignorišu probleme neonacizma u Ukrajini, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Foto Tanjug

Ona je tokom gostovanja na ruskoj televiziji podsetila da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov skrenuo pažnju na to da Izrael godinama ignoriše jačanje neonacističke ideologije u Ukrajini.

Prema njenim rečima, Moskva to vidi i na taj problem je u više navrata skretala pažnju svim zemljama, uključujući Izrael, prenio je TASS.

- Reči i fraze se mogu beskrajno birati. Ali zašto sa istom živošću ne pozabaviti nacističkom literaturom koja kruži i koja se širi među nacionalističkim bataljonima? Zašto se ne pozabaviti obeležjima Azova, zašto ne tetovažama svastike i drugih fašističkih obeležja koje su postale uobičajene među nacionalističkim bataljonima? Zašto izraelski političari godinama nisu alergični na to i zašto ih to ne ljuti?", upitala je Zaharova.

Lavrov je za "Rete 4" u nedelju, 1. maja, predstavio glavne stavove Rusije u vezi sa događajima u Ukrajini i istakao da Kijev, uz podršku Vašingtona, nema želju da nastavi pregovore.

Komentarišući tvrdnju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ne može doći do "nacifikacije" u Ukrajini, jer je lider te zemlje Jevrej, Lavrov je napomenuo da "možda greši, ali da je i nacistički lider Nemačke Adolf Hitler imao jevrejsku krv". Ta izjava Lavrova odjeknula je u brojnim zemljama.

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj: Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve


 

Pogledajte više