UKRAJINSKI GENERALŠTAB OBJAVIO: Ruska ofanziva ne staje!

P. Z. S. / telegram RVvoenkor

29. 04. 2022. u 19:53 >> 20:07

NA ruskim društvenim mrežama objavljen je izbeštaj ukrajinskog Generalštaba o stanju na frontovima.

Foto AP


U tom izveštaju navosi se:

“Na Izjumskom pravcu Oružane snage RF deluju sa snagama 1. tenkovske armije, 20. armije Zapadnog vojnog okruga, 35. svearmije, 68. armijskog korpusa Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih trupa. Da bi obezbedila dodatno prebacivanje trupa u pravcu Izjuma, ruska vojska sprovodi dodatne pontonsko-mostove prelaze preko Severskog Donca.

Na Donjeckom i Tauridskom pravcu Oružane snage RF napreduju na pravcu Liman, Severodonjeck i Popasnjansk, uspostavljaju punu kontrolu nad Rubežnom i Popasnom i spremaju se za napredovanje na Severodonjeck.

Ruska armija pokreće vazdušne udare na Mariupolj. On je svoje glavne napore usmerio na blokiranje APU na Azovstalu, a takođe je prebacio neke jedinice iz Mariupolja u pravcu Kurahov.”

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pogledajte više