"LOMILI SU MI KOSTI, IZBIJALI ZUBE!" Ruski pilot, koji je proveo 12 godina u američkom zatvoru, otkrio kako su ga mučili

Novosti online 29. 04. 2022. u 17:42

RUSKI pilot Konstantin Jarošenko, koji je proveo 12 godina u američkom zatvoru, govorio je o torturi koju je preživao u Liberiji.

Foto: Printskrin RT

Prema njegovim rečima, mučen je „brutalno i profesionalno“. 

Jarošenko je izvestio da su ga iz hotela kidnapovale vlasti Sjedinjenih Država, obaveštajne agencije, kao i DEA i NSA Liberije. Desilo se to 28. maja 2010. godine. Nakon toga je, kako je rekao pilot, prebačen u sedište NSA Liberije, gde se nalazila soba za mučenje. Tamo je mučen dva i po dana.

- Ipak, preživeo sam. Mučili su me zverski, profesionalno su me mučili: znali su kako da me biju, gde da me biju, da budem živ, da bi posle mogli da se obračunaju sa mnom. Tukli su me po petama, izbijali zube, tukli unutrašnje organe, lomili kosti na nogama. Sve je bilo brutalno, veoma brutalno - naglasio je Jarošenko za RT.

Podsećamo, Vašington i Moskva obavili su razmenu zatvorenika - ruskog pilota Konstantina Jarošenka, koji je bio zatvoren zbog optužbi za krijumčarenje droge iz SAD i bivšeg američkog marinca Trevora Rida, zatvorenog u Rusiji zbog optužbi za napad na policiju.

Pogledajte više