GLASALI LE PEN I MAKRON: Preliminarni rezultati odmah po zatvaranju biračkih mesta (VIDEO)

G. Čvorović (Od stalnog dopisnika: PARIZ)

24. 04. 2022. u 15:13

Kandidatkinja desnice Marin Le Pen glasala je u nedelju oko 11 sati u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj u mestu Enen Bomon na severu Francuske gde tradicionalno obavlja ovu građansku dužnost i gde ima veliki broj pristalica.

Foto: Ludovic Marin, Pool via AP/AP Photo/Claude Paris, File

Pred biralištem je dočekala masa ljudi koja je klicala njeno ime. U ovom mestu je planirala i da ruča sa svojim timom, pre nego što se pred kraj dana vrati u Pariz, da bi u prestonici pratila rezultate glasanja čiji će prvi preliminarni rezultati biti objavljeni odmah po zatvaranju birališta, tačno u 20 sati.

Nešto kasnije, izjasnio se i drugi kandidat Emanuel Makron. Aktuelni predsednik, koji je bio u vođstvu posle prvog kruga, glasao je iza 13 sati u Tukeu, na Atlantskoj obali, gde se, takođe, tradicionalno izjašnjava. I on se, kao i Marin Le Pen, pozdravljao sa svojim pristalicama koje su došle da ga podrže ispred biračkog mesta. Kasno popodne i Makron kreće ka Parizu, gde je uveče, posle objavljivanja rezultata, planirao miting na Marsovim poljima kod Trijumfalne kapije.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI TRI UKRAJINSKA TENKA - Napad na brelazu Bravenkovo-Slavjansk

Pogledajte više