MAJKA MONSTRUM: Nasmejana se slikala sa ćerkicom, a onda joj ubrizgala smrtonosnu injekciju i ubila je! (FOTO/VIDEO)

Novosti online 23. 04. 2022. u 22:40

RULA Pispirigu je optužena da je ubila svoju devetogodišnju ćerku Georginu nakon što je test njenog mišićnog tkiva otkrio prisustvo anestetika koji joj lekari nisu davali.

Foto: Fejsbuk

Georgina - koja je u aprilu 2021. imala napade zbog kojih je ostala tetraplegična - umrla je u januaru nakon što je provela osam meseci u bolnici, a medicinske sestre su kasnije potvrdile da je Rula bila sama sa svojom ćerkom u trenucima koji su prethodili njenoj smrti.

Rula, praćena interventnom policijom, sa lisicama na rukama i zaštitnim prslukom, pojavila se prošle nedelje na sudu u Atini.

Ona je optužena za ubistvo svoje ćerke i zatvorena je u strogo obezbeđenom zatvoru Koridalos u Atini do datuma suđenja. Ona je negirala bilo kakav zločin.

U međuvremenu, uzorci tkiva od dvoje druge Ruline dece se sada ponovo testiraju kao deo ponovnog ispitivanja njihove smrti: trogodišnje Malene od otkazivanja jetre 2019. i šestomesečne Iris 2021. zbog sumnje na srčanu manu.

Foto: Fejsbuk

Forenzički patolog i predsednik Sindikata forenzičara u Grčkoj Grigoris Leon rekao je za lokalnu novinsku stanicu Sindeseis da je ekshumacija njene druge dece potvrdila da su "uzrok smrti bila krivična dela“.

Rekao je:

- Apsolutno nema sumnje da je to krivično delo. Imali smo dva početna izveštaja (kada su deca umrla) koji pokazuju patološki uzrok smrti. Prvi pokazuje otkazivanje jetre, a drugi srčane malformacije u aorti kao i plućnu emboliju. Patološki uzroci ne idu uz nalaze koji upućuju na krivična dela, zbog čega se vrše preispitivanja od strane mojih kolega.

- U suštini, ovde će se morati ponište stari uzroci smrti i to je jedini način da se dođe do istine. Dok se uzrok smrti zvanično ne promeni u izveštaju, očigledno ne možemo da nastavimo razgovor - dodao je Leon.

Tablet koji je zakopan sa Georginom izvađen je u subotu ujutro, po nalogu sudije koji istražuje slučaj, jer bi mogao da pruži dodatne dokaze.

(Srbija danas)

Pogledajte više