JEZIVA PRETNJA OSNIVAČA "AZOVA": Stigao žestok odgovor sa Krima - "On je besna životinja, ratujemo sa apsolutnim zlom!"

Novosti online

22. 04. 2022. u 22:34

LIDER krimske administracije Sergej Aksjonov je osnivača "Azova" Andreja Bileckog nazvao "besnom životinjom", reagujući na njegovu izjavu da ukrajinci mogu napasti učesnike povorke "Besmrtni puk" u Mariupolju balističkim raketama Točka-U.

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/Free Donbas

- Besna životinja! Reči ovog gada su još jedna potvrda da Rusija ratuje sa apsolutnim zlom koje mora biti potpuno i konačno uništeno -  napisao je Aksjonov na svom telegram kanalu.

On je potom rekao da su ukrajinski centri odlučivanja, uključujući Vrhovnu Radu, Predsedničku administraciju Ukrajine, zgrade Službe bezbednosti i Ministarstva odbrane legitimne mete za Oružane snage Rusije.

- A oni ratni zločinci koji prežive proces demilitarizacije i denacifikacije moraju biti javno suđeni i streljani. Kao što su naši dedovi i pradedovi pogubili banderovsku kopilad - napisao je on.

Foto: Printskrin

Osnivač "Azova" Andrej Bilecki je rekao da se moraju razmotriti napadi balističkim raketama na povorku "Bemsrtni puk", za koju su Rusi najavili da će biti održana na Dan pobede u Mariupolju. 

Ta povorka, čiji učesnici nose fotografije svojih članova porodice koji su izgubili živote u Velikom otadžbinskom ratu, se tradicionalno održava u svim ruskim gradovima 9. maja.

Podsećamo, Rusija je 24. februara započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: MATEMATIČKI PRECIZNO - Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pogledajte više