BUGARSKI MORNARI EVAKUISANI IZ MARIUPOLJA: Ukrajinci ih držali kao taoce

Novosti online 20. 04. 2022. u 01:05

EVAKUACIJA bugarskih mornara iz Mariupolja omogućena je samo zahvaljujući tome što su ruske snage zauzele luku, izjavio je novinar „Bugarske slobodne televizije“ Vasil Vasiljev.

Uništen stambeni blok u predgrađu Marijupolja, Foto AP

Prema njegovim rečima, evakuacija posade bugarskog teretnog broda „Carevna“ bila je nemoguća, dok je luka bila pod kontrolom ukrajinskih vojnika „koji su držali mornare kao taoce“.

Vasiljev smatra da je ponašanje bugarskog premijera Kirila Petkova, koji se ranije sastao sa bugarskim mornarima - zbunjujuće.

- Naš premijer nije mogao da kaže „hvala“ Rusima za takav odnos prema mornarima. Za to što su sproveli Bugare do bezbedne lokacije, što su ostali živi zahvaljujući njima i jer su oni učinili da se mornari bezbedno vrate u našu zemlju. Gest ruske vojske i vojske Donjecke Narodne Republike zaslužuje da im se bar kaže „hvala“. Možete se ne slagati sa stavom Rusije, možete podržavati Kijev, ali ovde je reč o elementarnom političkom vaspitanju. U ovom slučaju naš premijer je pokazao krajnje nevaspitanje na političkom planu, ocenio je bugarski novinar.

(sputniksrbija)

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pogledajte više