(MAPA) VELIKI UKRAJINSKI GUBICI NA ISTOKU: Visoko preciznim raketama izbačeno iz stroja 180 vojnika, uništena gomila tehnike

P. Z. S. / telegram@rybar

19. 04. 2022. u 19:12

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju vojnu operaciju u Ukrajini. Izveštaj za 55. dan rata u ukrajini dao je general-major Igor Konašenkov.

Foto printskrin youtube RT murad gazdijev

Konašenkov je istako da su visokopreciznim raketama ispaljenim sa aviona pogođena su dva uporišta u rejonu Kalinovo-Popasnoje i šest područja koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne tehnike u rejonima Mirnoje, Slavjansk i Popasnoje. U tim napadima izbačeno je iz stroja do 180 ljudi i uništen 15 oklopnih vozila.

Takođe, u rejonu sela Barvenkovo uništen je lanser protivvazdušnog raketnog sistema Buk-M1.

- Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 31 vojni objekat Ukrajine, kazao je Konašenkov.

On je rekao da su u rejonima naselja Razdoljne i Novogrodovka, uništena dva komandna mesta i 28 mesta gomilanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i skladište municije za višecevne raketne sisteme u regionu Privolije.

- Ruski PVO sistemi oborili su tri ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Černobaevka, Zaliznoe i Pokrovskoe, kazao je Konašenkov.

Ilustracija Riafan.ru

U izveštaju se napominje i da su tokom dana raketne snage pogodile dva komandna mesta ukrajinskih trupa, skladište municije, artiljerijsku bateriju, kao i klaster ukrajinske vojne tehnike.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 140 aviona, 490 bespilotnih letelica, 253 protivvazdušna raketna sistema, 2.367 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 256 višecevnih raketnih bacača, 1.021 komad artiljerije i minobacača (većeg kalibra), kao i kao 2.225 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pogledajte više