"NE PRAVIM RAZLIKU IZMEĐU TEŠKOG I LAKOG NAORUŽANJA": Fon der Lajenova pozvala na dodatno isporuku oružja Ukrajini

Srna

17. 04. 2022. u 10:18

PREDSEDNIK Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozvala je zemlje EU da što pre isporuče još oružja Ukrajini, usled ruske specijalne vojne operacije u toj zemlji.

Ursula fon der Lajen / Foto AP

- Sve države članice koje mogu treba brzo da isporuče oružje, jer samo tada Ukrajina može da preživi u svojoj akutnoj defanzivnoj borbi protiv Rusije - rekla je Fon der Lajenova za nemački list "Bild am zontag".

Ona je istakla da treba učiniti sve moguće da se pomogne okončanju sukoba u Ukrajini, iako bi oni mogli potrajati mesecima ili čak godinama, u najgorem slučaju, preneo je "Sputnjik".

Fon der Lajenova je naglasila da Ukrajina mora da dobije ono što joj treba za odbranu i čime može da upravlja i dodala da "ne pravi razliku između teškog i lakog naoružanja".

Visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je nakon zajedničke posete Kijevu sa Fon der Lajenovom ranije ovog meseca da će rat u Ukrajini "biti dobijen na bojnom polju" i ponovio nepokolebljivu privrženost Unije pružanju vojne podrške Kijevu.

BONUS VIDEO:

SNIMAK SA AUTO-PUTA U ŽITOMIRU: Pogledajte posledice borbi nedaleko od Kijeva

Pogledajte više