RONIOCI NAĐENI POSLE DVA DANA: Drama kod obala Malezije se nastavlja, traga se za četrnaestogodišnjakom

V. N.

10. 04. 2022. u 06:47

FRANCUSKINjA i Britanac koji su nestali dok su ronili kod obale Malezije pronađeni su i spaseni juče oko 100 kilometara od mesta nestanka nakon što su plutali morem dva i po dana, saopštila je malezijska policija, prenosi Rojters.

Potraga urodila plodom, Foto AP

Kako se navodi u saopštenju, potraga za još jednim roniocem koji je nestao u isto vreme, 14-godišnjim sinom Britanca, proširena je na vode Indonezije.

Aleksija Aleksandra Molina (18) iz Francuske i Britanac Adrijan Piter Česters (46) bili su u grupi od četiri osobe koje su nestale u sredu po podne, trenirajući ronjenje u blizini malog ostrva kod grada Mersinga na jugoistoku zemlje.

Ribari su uočili Molinu i Čestersa oko sat posle ponoći kod indonezijskog ostrva Bintan, jugoistočno od Singapura, i nekih 100 kilometara južno od mesta gde su nestali, saopštili su malezijski zvaničnici, navodi Rojters.

- Oni su u stabilnom stanju i pružena im je medicinska nega, ali nisu spremni za intervju - izjavio je novinarima šef policije okruga Mersing Siril Edvard Nuing.

Foto AP

On je dodao da će indonežanske vlasti preuzeti potragu za Čestersovim 14-godišnjim sinom, holandskim državljaninom Nejtanom Rence Čestersom, pošto se na osnovu kretanja morskih struja, kao i vremena i lokacije na kojoj su pronađene druge žrtve, sumnja da se nalazi u njihovim vodama.

Drogirani skiper

INSTRUKTORKA koja je vodila grupu ronilaca Kristin Grodem (35), iz Norveške, spasena u četvrtak, ranije je obavestila zvaničnike da je grupa izronila oko sat vremena nakon ronjenja u sredu, ali da nije mogla da pronađe svoj čamac, te da se kasnije odvojila od ostalih nakon što ju je uhvatila jaka struja, a čovek koji je upravljao čamcem priveden je nakon pozitivnog testa na drogu, prenosi britanska agencija.

Pogledajte više