AMERIČKI VOJNI ANALITIČAR SKOT RITER: "LJudi u Buči su poginuli od ruku ukrajinske vojske"

Novosti onlajn

08. 04. 2022. u 21:21

AMERIČKI vojni analitičar, Skot Riter, je izneo svoju ocenu delovanja ukrajinske i ruske vojske. On je napomenuo da Rusija, koja je kontrolisala Buču nekoliko nedelja, ima dobre odnose sa lokalnim stanovništvom.

Foto: Printscreen/Jutjub

Dok je ukrajinska nacionalna policija 1. aprila zvanično objavila da ide u Buču „da očisti i eliminiše saradnike“, ekspert je primetio da ruska vojska preduzima sve moguće mere da izbegne civilne žrtve u Ukrajini – to se razlikuje od pristupa koji su demonstrirali Oružane snage Ukrajine, naveo je Riter, prenosi Telegram kanal "Readovka". 

Vilijam Skot Riter je američki vojni analitičar. Bio je inspektor za oružje Ujedinjenih nacija u Iraku (1991–1998). Kasnije je postao kritičar spoljne politike Sjedinjenih Država na Bliskom istoku. 

Pre invazije na Irak u martu 2003, Riter je izjavio da Irak nema značajnu sposobnost oružja za masovno uništenje, postavši, prema Njujork tajmsu, "najglasniji i najverodostojniji skeptik tvrdnje Bušove administracije da se Husein krije oružje za masovno uništenje".

BONUS VIDEO: 

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pogledajte više