ZAHAROVA SUMNJA U VAŠINGTON: Da li su znali da se sprema napad na Belgorod?

Novosti online 02. 04. 2022. u 18:51

PORPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je na svom Telegram nalogu da sumnja da je Vašington znao za napade na Belgorod.

Foto: Profimedia

- Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je tokom brifinga pozvao građane SAD da napuste Rusiju i Ukrajinu u 19:50 časova 31. marta ove godine poručivši sledeće: „Ozbiljno shvatamo našu odgovornost da obavestimo građane SAD o dešavanjima koja mogu uticati na njihovu bezbednost i bezbednost dok putuju ili borave van Sjedinjenih Država. Ponavljamo naš poziv svim američkim građanima da napuste Rusiju i Ukrajinu“ - objavila je Zaharova.

- Šest sati kasnije u 02:00 časova 1. aprila ove godine, dva ukrajinska helikoptera Mi-24 prešla su rusku granicu i napala mete u Belgorodu - dodala je Zahaorva i upitala:

- Da li je to Vašington znao?

Podsećamo, u ruskom gradu Belgorodu, u blizini granice sa Ukrajinom, vazdušni napadi dva ukrajinska helikoptera izazvao je požar u skladištu nafte u ton gradu. 

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je pokrenuo krivični postupak pošto su ukrajinske snage izvele, kako se tvrdi, teroristički napad na naftno skladište u ruskoj Belgorodskoj oblasti.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U BELGORODSKOJ OBLASTI

 
Pogledajte više