PET ČLANOVA PORODICE SKOČILO JEDNO ZA DRUGIM SA 7. SPRATA: Preživeo sin (15), trenutno je u komi

Novosti onlajn

29. 03. 2022. u 15:17

KANTONALNA policija okruga Vo u Švajcarskoj objavila je prve rezultate istrage tragedije koja se dogodila prošle nedelje u Montreu, kada je petočlana porodica pala sa terase na sedmom spratu. Preživeo je samo tinejdžer (15).

Foto: EPA

Policija veruje da se radi o kolektivnom samoubistvu. Umešanost treće strane u ovom slučaju je isključena, prenosi švajcarski Blick.

Javno tužilaštvo i istražitelji kantonalne policije posle pet dana istrage zaključili su da su sve žrtve jedna za drugom skočile sa balkona na sedmom spratu.

Poginuli su otac (40), majka (41), ćerka (8) i tetka (41), a preživeo je samo sin (15). On se trenutno nalazi u komi.

Porodica živela odvojeno od društva

Porodica je živela povučeno i plašila se da će se vlasti mešati u njihov način života.

Prema pisanju švajcarskih medija, porodica je od početka pandemije korona virusa bila veoma zainteresovana za teorije zavere i teze o preživljavanju.

Napravila je impresivnu zalihu hrane svih vrsta, veoma dobro organizovanu, zauzimajući većinu različitih soba u stanu kako bi joj omogućila da se nosi sa velikom krizom.

Porodica se, navodno, spremala za kataklizmu, a postoje sumnje da su pripadali Preper pokretu - grupa ljudi koja se priprema za najcrnje scenarije usled mogućih kriza.

Navodno je samo sestra bliznakinja majke radila izvan stana. Ni majka ni osmogodišnja devojčica nisu zvanično registrovane u Službi za registraciju stanara, što objašnjava odsustvo školovanja deteta.

One su, navodno, u aprilu 2016. godine objavile da odlaze da žive u Maroko i da neće stanovati u Montreu.

Nema tragova borbe

Što se tiče starijeg sina (15), koji je jedini preživeo skok sa terase, njegovo školovanje kod kuće je bilo početna tačka policijske istrage.

Policija je želela da ispita oca i zbog toga je došla u njihov stan pre tragedije.

Svi ovi elementi ukazuju na strah od uplitanja vlasti u članove ove porodice, piše Blick. Sprovedene istrage su omogućile da se isključi intervencija trećih lica.

Petoro članova porodice je u četvrtak nešto pre 7 sati ujutru palo jedan za drugim sa balkona u roku od pet minuta sa visine od preko 20 metara. Policija je pronašla merdevine na balkonu i rekla da nisu pronađeni tragovi borbe.

Sve žrtve identifikovane su kao članovi iste francuske porodice.

Pogledajte više