RUSIJA I ALŽIR RAZGOVARALI O VOJNOJ SARADNJI: Održan sastanak direktora Federalne službe Rusije i načelnika alžirskog Generalštaba

R. V.

25. 03. 2022. u 17:21

Direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije (FSVTS) Dmitrij Šugajev sastao se sa načelnikom Generalštaba Narodne narodne armije PDR generalom Saidom Šanegrihom.

Foto AP

Ovo je objavila publikacija Echorouk, pozivajući se na saopštenje Ministarstva odbrane Severnoafričke Republike.

Načelnik Generalštaba primio je Šugajeva u Alžiru u petak, 25. marta. Događaj je održan u prisustvu rukovodstva vojske i Ministarstva odbrane Alžira, ambasadora Ruske Federacije i članova prateće delegacije.

Kako se navodi u saopštenju, razgovori su se ticali vojne saradnje dveju država. Strane su razmenile i mišljenja o pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanak je održan po rezultatima posete ruske delegacije republici od 23. do 25. marta radi učešća u radu narednog sastanka mešovite međuvladine komisije za vojno-tehničku saradnju, koji je održan dan ranije.

U međuvremenu, afričke članice Arapske lige rade na postizanju konsenzusa među predstavnicima unutar organizacije o ukrajinskoj krizi. Alžir je ušao u radnu grupu da izvrši zadatak pronalaženja zajedničkog jezika.

BONUS VIDEO:

SANKCIJE RUSIJI SE OBILE ŠPANCIMA O GLAVU: Narod besan zbog visokih cena benzina

Pogledajte više