U TOKU DANA EVAKUISANO OKO 12.500 LJUDI: Iz opasnih područja od početka rata izvedeno više od 58.000 dece

P. Z. S. / ria.ru

16. 03. 2022. u 21:08

OKO 12,5 hiljada ljudi danas je evakuisano iz opasnih područja u Ukrajini, uprkos svim poteškoćama koje predstavlja ukrajinska strana, rekao je na brifingu u sredu general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

Foto AP

-Uprkos svim poteškoćama i preprekama koje postavlja ukrajinska strana u organizovanju evakuacije civilnog stanovništva, tokom proteklog dana, bez učešća Kijeva, iz opasnih područja evakuisano je 12.440 ljudi, od kojih su 2.242 deca, a ukupno od početka specijalne vojne operacije 271.231 osoba, od kojih su 58.422 deca, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, državnu granicu Ruske Federacije prešlo je 31.022 privatnih vozila, odnosno 1.731 jedinica dnevno.

Više od 6.900 civila i dalje su taoci ukrajinskih nacista, rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.
- 6.910 državljana iz 22 strane države, kao i posade 70 stranih brodova blokirane u morskim lukama Ukrajine zbog velike opasnosti koju su kijevske vlasti stvorile u svojim unutrašnjim vodama i teritorijalnom moru, kao i zbog mogućih provokacija Oružanih snaga Ukrajine sa obale, rekao je Mizincev.

Rusija je ujutru 16. marta otvorila i obezbedila nekoliko humanitarnih koridora na pravcu Kijev, Černigov, Sumi i Harkov, rekao je na brifingu u sredu general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pogledajte više