UNIŠTENO 1.300 TENKOVA, 469 TOPOVA, 124 VBR: Ruska vojska napreduje uz teške gubitke ukrajinskih trupa

P. Z. S. /telegramt/rybar

14. 03. 2022. u 19:31

PREMA rečima generala RF Igora Konašenkova rusko napredovanje se nastavlja. Jedinice ruskih oružanih snaga zauzelo je naselje Stepnoje.

Foto Tanjug/AP



Grupa jedinica LNR vodi napad u severoistočnom regionu Severodonjetska.
U jutarnjim časovima visoko preciznim oružjem velikog dometa zadati su udaraci objektima vojne infrastrukture Ukrajine.

Kao rezultat toga, čvorišta komunikacije, prenošenja i prelaska u naseljima Fedorovka, Vinarka, Antopol su onemogućeni. Pored toga, U blizini Kijeva uništeno je veliko skladište municije u zavodu “Antonova”. U skladištu su je municija za raketne sisteme. Sa tog mesta su gađane ruske jedinice.

Dve ukrajinske bespilotne vazduhoplovne letelice su oborene sredstvima PVO jedinica Rusije, uključujući jedan Bajraktar TB-2.

Operativno-taktičko, vojno i bespilotno vazduhoplovstvo uništilo je 86 objekata, uključujući: četiri komandne i tačke veze za, tri PVO i PRO sistema, jednu radarsku stanicu, tri magacina municije i goriva i 68 lokacija borbene tehnike.

Ukupno od početka operacije je uništeno: 145 bespilotnih letelica, 1.298 tenkova i borbenih oklopna vozila (BVP), 124 VBR, 469 topova poljske artiljerije i minobacača (većeg kalibra), kao i 1.047 transportnih jedinica ukrajinske vojske.

Kijevski režim i dalje primenjuje terorističke taktike koristeći najrazornije vrste oružja protiv civila i civilne infrastrukture.

Ranije je izdato saopštenje o posledicama današnjeg raketiranja ukrajinske taktičke rakete "Točk-U" sa kasetnom municijom u gusto naseljenom delu Donjecka.

Kao odgovor na ove radnje Oružane snage Ruske Federacije preduzele će operativne mere za uništavanje vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, kako bi sprečili izvodnju, popravku i reparaciju oružja, koje nacisti koriste za ratne zločine.

Konošenkov je uputio poziv građanima Ukrajine koji rade na ovim preduzećima, kao i stanovnicima obližnjih stambenih zgrada, da ne ostaju u potencijalno opasnim zonama.
Sve lokacije stranih plaćenika u Ukrajini su nam poznate. I dalje će se ispraviti poenima udara, slično uništavanju centara za obuku u selu Stariči i u vojnom poligonu Javorovskog.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pogledajte više