RAZARANJE UKRAJINSKE VOJSKE: Ruska ofanziva se nastavlja - uništena 1.234 tenka i BVP, 122 VBR, 452 artiljerijska oruđa

P. Z. S. /telegram rybar

13. 03. 2022. u 17:34

ORUŽANE snage Ruske Federacije su tokom ofanzivnih dejstava uspostavile punu kontrolu nad naseljima Pavlovka, Nikolskoje, Blagodatje, Vodianovka i Vladimirovka. Front je tokom dana pomeren za 9 kilometara.

Foto AP


Grupacija trupa Luganske Narodne Republike, nastavljajući ofanzivne operacije, oslobodila je grad Popasnju od nacista.

Ujutro 13. marta, visokoprecizno oružje dugog dometa napalo je centre za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski.

Na ovim objektima kijevski režim je rasporedio: punkt za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika pre slanja u područja borbenih dejstava protiv ruskog vojnog osoblja, kao i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz stranih zemalja.
Kao rezultat napada, uništeno je do 180 stranih plaćenika i velika pošiljka stranog oružja.

Nastaviće se uništavanje stranih plaćenika koji su stigli na teritoriju Ukrajine.

Do 13. marta popodne, avijacija i PVO ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga oborili su u vazduh: jedan avion Su-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu naselja NOVI BIKOV, kao i 11 bespilotnih letelica, uključujući dve Bairaktar ​​TB-2.

Operativno-taktička, vojna i bespilotna letelica pogodila je 46 objekata Oružanih snaga Ukrajine, uključujući: tri komandna mesta, jedan protivvazdušni raketni sistem, dva skladišta municije i 33 područja gomilanja vojne tehnike.

Ukupno je tokom operacije uništeno 3.736 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine.
Oboreno ili na zemlji uišteno je 100 aviona, 139 bespilotnih letelica. Onesposobljena trajno ili delimično su 1.234 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 122 višecevna raketna sistema, 452 komada poljske artiljerije i minobacača, 1.013 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više