RAKETIRANI UKRAJINSKI CENTRI ZA OBUKU: Poginulo do 180 stranih plaćenika

P. Z. S. / ria.ru

13. 03. 2022. u 17:01

U NAPADU na centre za obuku ukrajinskih trupa u Staričima i na poligon Javorovski ubijeno je do 180 stranih plaćenika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Foto Tanjug/AP

PENTAGON O RAKETIRANOM CENTRU ZA OBUKU

Niko od Amerikanaca nije radio u centru za obuku u blizini ukrajinskog grada Lavova, koji je prema pisanju medija raketiran, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

-Tamo nije bilo američkih vojnika, uopšte, Amerikanci nisu radili u ovom objektu za obuku. Otišli smo, kao što znate, pre nekoliko nedelja, rekao je Kirbi za zapadne medije.

Na društvenim mrežama objašnjeno je zašto su ruske Vazdušno-kosmičke snage izvršile masivan (oko 30 raketa prema ukrajinskoj strani) napad na poligon Javoriv.

Američki novinar Nolan Peterson otkrio je sve karte. On je rekao da je od 200 stranih boraca koji su stigli u Ukrajinu, samo 30 ljudi odlučilo da se bori.

Peterson je rekao da je danas izvršen raketni udar na tranzitnu tačku za strance. Sudeći po pristiglim podacima, reč je o poligonu Javorovski u Lavovskoj oblasti.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini počela je pre 17 dana. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je juče da će se pregovori sa Ukrajinom od sada odvijati putem video poziva, umesto u Belorusiji, kao što je to do sada bio slučaj. Tokom jučerašnjeg dana iz ukrajinskih gradova evakuisano je oko 13.000 ljudi.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više