"KSENOFOBIJA NEMA GRANICE" Zaharova uprla prstom u američke kompanije - "Digitalne platforme podstiču nacionalizam u Ukrajini"

Novosti onlajn/M.S.

12. 03. 2022. u 17:54

AMERIČKE digitalne platforme su direktno odgovorne za podsticanje nacionalizma u Ukrajini, navodi zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a prenose Izvestja.ru.

Foto: EPA

Zaharova je ovako prokomentarisala izjavu potpredsednika američke kompanije "Meta" Nika Klega koji je naveo da kompanija neće blokirati pozive na nasilje nad Rusima samo u Ukrajini.

- Ksenofobija nema granice. Internet ksenofobija još više. Dugi niz godina se na teritoriji Ukrajine gajio nacionalizam i podsticao ga je Zapad. Rezultat takve politike svi vidimo danas - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Zaharova je pozvala na korišćenje svih resursa, pre svega informacija, kako bi se zaustavilo podsticanje na mržnju.

- Američke digitalne platforme su direktno odgovorne za podsticanje nacionalizma u Ukrajini - dodala je ona.

Ranije danas Kleg je izdao saopštenje u kojem je rekao da kompanija „neće tolerisati rusofobiju ili bilo koji oblik diskriminacije, zastrašivanja ili podsticanja na nasilje protiv Rusa na našoj platformi“. Zaharova je istakla da podržava ovu izjavu.

Potpredsednik Mete je tako prokomentarisao nedavno saopštenje kompanije u kojem se govori o tome "da se korisnicima Fejsbuka i Instagrama u nekim zemljama dozvoljava da slobodno pozivaju na nasilje nad građanima Rusije".

Prema njegovim rečima, takva politika je osmišljena da promoviše „manifestaciju samoodbrane“ od strane Ukrajinaca i može se primeniti samo na teritoriji Ukrajine.

BONUS VIDEO:

RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više