MARIJA ZAHAROVA PORUČILA EVROPI: Privreda vam je već potkopana koronom, sankcije protiv Rusije će vas osiromašiti

Novosti online 09. 03. 2022. u 16:10

POSLE usvojenih antiruskih sankcija, situacija u zapadnim državama će se dramatično degradirati. Njihova ekonomija je već potkopana pandemijom koronavirusa. Ovo je danas, 9. marta, saopštila zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Foto: Profimedia

Mnoge grupe stanovništva na Zapadu „jedva su preživele ekonomsku krizu” izazvanu pandemijom, a sada je efekat pogoršan antiruskim sankcijama, koje su zadale „slomljiv udarac” ekonomiji, rekla je Zaharova. Ali Moskva još nije započela „globalni razvoj kontramera“.

- Pod ovim uslovima, situacija u vašim zemljama će se dramatično pogoršati, rekla je predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova obraćajući se zapadnim partnerima.

Ona je takođe ukazala na izjave koje ohrabruju formiranje militanata u Ukrajini.

- Ukrajinske ambasade u zapadnoj Evropi otvoreno, uključujući i preko društvenih mreža, regrutuju dobrovoljce i plaćenike da učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini na strani Oružanih snaga Ukrajine. Ne činjenica da će tamo otići, već činjenica da su se već probudili, nastavila je ona.

- To uzbuđuje najniža osećanja u ljudima. Šta ćeš dalje sa njima? Koga ćete sledećeg pozvati u pomoć?

Foto: Profimedia

Kako je preneo EADaili , ranije je Marija Zaharova napomenula da su strahovi Rusije o razvoju Sjedinjenih Država na teritoriji Ukrajine bioloških materijala za vojne svrhe potvrđeni tokom govora zamenice američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorije Nuland .

To je potvrđeno ne samo na osnovu materijala i podataka koji su operativno dobijeni na teritoriji Ukrajine, ne samo iz izjava relevantnih resora Ukrajine, to je potvrđeno i direktno u Vašingtonu tokom govora zamenika državnog sekretara SAD. Viktorija Nuland, rekla je Zaharova.

BONUS VIDEO: ŽESTOKE BORBE U UKRAJINI: Snimak iz harkovske oblasti

Pogledajte više