JUŽNA KOREJA ZADALA RUSIMA NOVI UDARAC: Ministarstvo finansija će danas objaviti detalje sankcija s centralnom bankom Rusije

Novosti onlajn

07. 03. 2022. u 10:24

JUŽNA Koreja je danas pooštrila finansijske sankcije prema Rusiji zabranivši transakcije s ruskom centralnom bankom, čime se pridružila akciji zapadnih zemalja za izolaciju Rusije zbog napada na Ukrajinu.

Foto: EPA

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je odlučilo da zamrzne svu imovinu ruske centralne banke u vonima i da prekine transakcije sa Bankom Rusije, nakon sličnih mera Sjedinjenih Država i Evropske unije, izveštava Rojters. Nove kaznene mere prema Rusiji usledile su nakon odluke Seula od 1. marta da zabrani transakcije sa sedam velikih ruskih banaka i njihovim filijalama, među kojima je i Sberbanka.

Ministarstvo finansija Južne Koreje će kasnije danas objaviti detalje ove odluke, uključujući obim daljih sankcija koje će "biti prilagođene finansijskim sankcijama SAD", rekao je jedan zvaničnik ministarstva. Detalji o imovini ruske centralne banke u vonima ne mogu da budu objavljeni bez saglasnosti vlasnika, dodao je neimenovani korejski zvaničnik.

(euronews)

BONUS VIDEO: "SIMBA, SVE JE OVO TVOJE!" Ruski borac u Ukrajini rekreirao "Kralja Lavova" i najavio veliki napad

 
Pogledajte više