"BESKORISNO JE RAZGOVARATI SA ZELENSKIM" Ruski poslanik navodi da je Kijev započeo razgovore da bi sačekao dolazak plaćenika

Novosti onlajn

06. 03. 2022. u 07:45

BESKORISNO je voditi pregovore o rešavanju situacije u Ukrajini sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, smatra poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet.

Foto: EPA

Beskorisno je voditi pregovore sa Zelenskim. On je pod potpunom kontrolom zapadnih pokrovitelja i uticajem vođa nacionalističkih bataljona. Nacionalisti su u zemlji izvršili pravi teror. Ovo bezakonje mora se hitno zaustaviti. Nema druge varijante osim ubrzati vojnu operaciju. Kijev je započeo pregovore sa jednim ciljem – da prerasporedi svoju grupu i sačeka dolazak plaćenika i nove isporuke naoružanja - istakao je Šeremet za Sputnjik. 

Istovremeno, prema njegovim rečima, brzo napredovanje ruske vojske ometaju kukavički postupci ukrajinskih nacionalista koji se kriju iza civilnog stanovništva, uključujući žene i decu. 

- Smatram da pregovore ne treba voditi sa kijevskom huntom, već sa komandantima jedinica ukrajinske vojske. Oficir će uvek doneti ispravnu odluku, birajući da spasava živote vojnika, a ne pogibiju za političare koji su izdali interese Ukrajina - zaključio je poslanik.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KOLONA NAPUŠTENIH UKRAJINSKIH TENKOVA: Ruska vojska ostavila svoj pečat

Pogledajte više