"NEZAPAMĆENI INFORMACIONI TERORIZAM SA ZAPADA" Zaharova - "Koriste Ukrajinu kao sredstvo!"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 15:54

RUSIJA se suočava sa nezabeleženim informacionim terorizmom sa Zapada, ovaj napad ima za cilj dezinformisanje svetske zajednice, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Foto: EPA

- Moramo se suočiti sa neviđenim informacionim napadom, informacionim terorizmom, koji se ne tiče samo medijskog, već i sajber okruženja, a koji dolazi sa Zapada i koji se, naravno, sprovodi se uz korišćenje ukrajinskih resursa i kapaciteta. Oni jednostavno koriste Ukrajinu i njenu infrastrukturu kao sredstvo. Cilj tog napada je da dezinformiše svetsku zajednicu, da diskredituje ruska dejstva - rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Takođe je saopštila da je sajt Ministarstva spoljnih poslova Rusije izložen neviđenim sajber napadima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

GDE STIGNU ČEČENI, NACISTI BEŽE: Kadirov objavio snimak proslavljenog komandanta

Pogledajte više