PUTIN NIKADA NIJE IZGUBIO RAT: Američki NJuzvik o ruskoj operaciji u Ukrajini

P. Z. S. /ria.ru

27. 02. 2022. u 01:32

AMERIČKO izdanje Njuzvika objavilo je članak o situaciji u Ukrajini sa naslovom "Putin nikada nije izgubio rat. Evo kako će pobediti u Ukrajini".

Vladimir Putin, Foto AP

Po mišljenju analitičara, posle „pada Kijeva” će početi političko rešenje, a zatim će biti stvorena vlada prijateljska Ruskoj Federaciji. Ako pregovori između Rusije i Ukrajine prođu, Moskva će moći da povuče trupe i okonča sukob dok zada „ponižavajući udarac“ Zapadu.

Kako se navodi u članku, sada Ukrajina definitivno nikada neće postati članica NATO-a, a ovi događaji će poslužiti kao upozorenje svim postsovjetskim zemljama o tome kakve ih posledice očekuju u slučaju bliskog kontakta sa Zapadom.

Prema zapadnim diplomatama i obaveštajnim službama, Ruska Federacija nastoji da „odrubi glavu“ prozapadnom rukovodstvu u Kijevu, na čelu sa Vladimirom Zelenskim. Prema izvorima američkih obaveštajnih službi, nova vlada bi mogla da bude formirana u Kijevu narednih dana.

Njuzvik primećuje da su SAD ponovo „uvučene“ u istočnu Evropu, gde je „mnogo krvi“ proliveno tokom vekova, a Putin privlači pažnju sveta, kao i svaki generalni sekretar u sovjetsko doba. Istovremeno, Rusija je ponovo u centru pažnje i zemlja je koja demonstrira vojnu moć i potvrđuje svoj status velike sile, piše list.

Foto: Printskrin Youtube

Kako napominje Njuzvik, nije poznato koliko će sankcije uticati na Rusku Federaciju, jer Putin smatra da je zemlju učinio „zaštićenom od sankcija“.

Kako navodi izdanje, SSSR je zamenjen haosom i izdajom iz inostranstva, a sada Putin traži osvetu Zapadu za maltretiranje svoje domovine, navodno želi da okupi „novo rusko carstvo“, posebno sa zemljama u kojima stanovništvo koje govori ruski je pretežno i žive pravoslavni hrišćani.

Putin se svojim akcijama protiv Ukrajine nadao da će uzdrmati NATO, pokušao je da produbi „pukotine“ u alijansi, ali je organizacija, naprotiv, postala ujedinjenija, piše Njuzvik.

Ako se događaji razvijaju kako vojni analitičari sada očekuju, sukob će se relativno brzo okončati sporazumnim rešenjem, usled čega bi Rusija mogla da dobije deo teritorije, a nova vlada prijateljska Ruskoj Federaciji biće uspostavljena u Kijevu. Za Putina će situacija sa Ukrajinom verovatno biti poslednja tačka u njegovoj želji da obnovi „imperiju“, a ako se to ne dogodi, onda može da počne „prepucavanje“ između dve nuklearne sile, Rusije i Sjedinjenih Država, piše ovaj časopis, a prenosi ria.ru.

Pogledajte više