UKRAJINOM UPRAVLJAJU KAO DA JE KOLONIJA: Maduro pružio snažnu podršku Putinu - Bajden i NATO su uništili zemlju

Tanjug

23. 02. 2022. u 08:35

SJEDINjENE Američke Države i Evropa upravljaju Ukrajinom kao kolonijom, smatra predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Po njegovom mišljenju, predsednik Rusije Vladimir Putin je uvek tražio diplomatska rešenja problema sa susednom državom.

- Minski sporazumi su odbačeni, odbila ih je elita koja vlada u Ukrajini i koja je bezuslovni saveznik SAD i Evrope. Tom zemljom upravljaju skoro kao kolonijom - rekao je on na sastanku sa članovima vlade.

Maduro je dodao da su zemlji naneli veliku štetu.

- Ekonomija zemlje je uništena, ekonomiju Ukrajine je uništio Bajden i NATO svom tom kampanjom koja je imala za cilj postavljanje baza sa nuklearnim naoružanjem usmerenim ka Rusiji. To je apsolutno neprihvatljivo - zaključio je predsednik Venecuele.

BONUS GALERIJA: Ukrajina i Donbas - kriza koja preti da eskalira

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u svom govoru, uoči potpisivanja priznanja nezavisnosti DNR i LNR, govoreći o planovima po pitanju nuklearnog oružja u Ukrajini, rekao da bi to kardinalno promenilo situaciju u svetu, a samim tim bi i Rusija bila prinuđena da odreaguje.

Takođe je rekao i da bi Kijev mogao daleko lakše da napravi nuklearno oružje nego neke druge zemlje, a posebno zbog tehnološke podrške iz inostranstva.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pogledajte više