OČIGLEDNO JE DA SE PRIPREMA PROVOKACIJA: Marija Zaharova o histeriji zapadnih medija o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu

Srna

07. 02. 2022. u 13:32

ZASTUPLjENOST objava u zapadnim medijima o navodnim planovima Rusije da izvrši agresiju protiv Ukrajine može da znači da zapadne zemlje pripremaju stvarnu provokaciju, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Foto: Profimedia

- Očigledno je da to znači da se sprema provokacija. Zastupljenost i kvalitet tih objava, njihova unapred pripremljena priroda i apsolutna netačnost i kategoričnost mogu da nagoveste da se planiraju nekakvi provokativni postupci - rekla je Zaharova za rusku televiziju "Prvi kanal".

Ona je napomenula da nijedan članak u zapadnim štampanim medijima niti video-snimak ne mogu biti objavljeni a da ih prethodno ne pregleda uređivački desk.

Prema njenim rečima, histerija u zapadnim medijima traje više od dva meseca, te da postoje planovi i nacrti za provokativni scenario, preneo je TASS.

Zaharova je istakla da objava agencije "Blumberg" o navodno već započetoj invaziji Rusije na Ukrajinu znači da je moguć svaki scenario.

- Pitanje je samo kada će da pritisnu "info taster". To znači da je odgovarajući materijal spreman za bilo koju priliku, nevezano za realnost - dodala je Zaharova.

"Blumberg" je ranije objavio naslov "Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu", ali je kasnije ta agencija saopštila da je došlo do greške i uklonila naslov.

Iz agencije su poručili da je u toku istraga o incidentu.

BONUS VIDEO: 

Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pogledajte više