RUSKI SUHOJI SLETELI U BELORUSIJU: Prešli više od 7.000 kilometara (VIDEO)

Novosti onlajn

05. 02. 2022. u 13:34

AVIONI Su-25SM Istočnog vojnog okruga koji će učestvovati u proveri snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije završili su prebaziranje na beloruske aerodrome, saopštila je televizija „Zvezda“.

Foto: Printskrin/ Minoboronы RF

Ruski avioni su poleteli sa aerodroma u Primorskom kraju i prešavši više od 7.000 kilometara stigli su u Brestsku oblast na aerodrom gde će biti privremeno bazirani dok traju vežbe.

Kako je precizirano, posade ruskih aviona Su-25SM će po dolasku proučiti maršrute predstojećih letova, uvežbavaće saradnju sa grupom za kontrolu leta i izvršavaće predviđene zadatke.

Su-25 je podzvučni jurišni avion, predviđen za direktnu podršku Kopnene vojske na bojnom polju danju i noću, kao i za uništavanje objekata sa zadatim koordinatama u bilo kojim vremenskim uslovima u svako doba dana.

Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

(Sputnjik)

 
Pogledajte više