NI KORAK NAZAD, DOBIĆETE ORDEN: Zaharova podrugljivo odgovorila na britanske pretnje

Novosti online

31. 01. 2022. u 10:30

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je ironičnom porukom na opasku britanske šefice diplomatije Liz Tras o konfiskaciji imovine ruskih biznismena koji žive u Londonu.

Foto: Profimedia

Tras je u nedelju rekla da Velika Britanija ima tu mogućnost u slučaju pooštravanja sankcija Rusiji, ako dođe do eskalacije u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje da bi to moglo da pogodi i britanske investitore, šefica Forin ofisa je rekla da su "demokratija i sloboda važniji od trenutnih finansijskih interesa".

- Najvažnije je da ne odstupite ni korak nazad, misis Tras! Polažemo nade u vas. Nikakvi kratkoročni britanski finansijski interesi ne mogu biti važniji od demokratije i slobode! Ako sprovedete svoj plan u delo, možete dobiti orden "Za vzajmodeistvije" (odlikovanje koje se dodeljuje strancima koji doprinose saradnji sa Rusijom). Pokušajte. Da, uzgred, slali smo vam spisak korumpiranih oligarha čije smo izručenje tražili - napisla je Zaharova na svom telegram kanalu. 

Ona kategorički demantuje navodne pripreme za napad na Ukrajinu o kojima poslednjih meseci pišu zapadni mediji, a ulje na vatru dolivaju političari svojim neodgovornim izjavama.

Zaharova kaže da Zapad koristi takvu retoriku kao izgovor za jačanje NATO trupa na ruskim granicama.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pogledajte više