KRVAVI PIR NAJAVIO PREKO PORUKE: Evo šta je napisao tik pre nego što je počeo da rešeta u amfiteatru

Novosti online 25. 01. 2022. u 00:17

OSAMNAESTOGODIŠNjI napadač iz Nemačke koji je na Univerzitetu u Hajdelbergu usmrtio jednu devojku, a ranio još tri osobe, je svoje delo najavio putem poruke koju je poslao preko Whats App-a, saopštila je nemačka policija.

Foto: Robert Michael/dpa via AP

Napadač je nešto posle podneva upao u salu za predavanja na Univerzitetu u Hajdelbergu sa svetlim rancem u kom su bili oružje i municija, a zatim je otvorio vatru na prisutne. Ovaj student, koji je živeo u Manhajmu, je tokom napada ranio četiri osobe. U međuvremenu je jedna 23-godišnja devojka, koja je bila ranjena u glavu, podlegla povredama.

Lakše su povređene dve ženske osobe starosti 19 i 21 godinu, kao i jedan 20-godišnji mladić. Policija je takođe saopštila da napadač nije imao krivični dosije. Nakon što je izveo napad, mladić je pobegao iz zgrade univerziteta, a zatim je izvršio samoubistvo.

Na konferenciji za novinare saopšteno je da je napadač pre krvavog pira putem Whats App-a jednoj osobi, čiji identitet nije otkriven, napisao da "Ljudi sada moraju da budu kažnjeni", piše Bild.

Šef policijske uprave u Manhajmu Zigfrid Kolmar je na konferenciji za novinare potvrdio da je napadač u poruci zahtevao posebnu sahranu i to na moru. Motiv napada još uvek nije poznat, ali policija navodi da on najverovanije nije političke ili verske prirode.

U toku je pretres njegovog stana, a policija je takođe saopštila da on nije imao dozvolu za nošenje oružja.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

(Mondo)

Pogledajte više