SEKS, STAROST I ... Napad na Francuski predsednički par

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

14. 01. 2022. u 08:11

TRANSSEKSUALNOST, ali i starost, fizički izgled, razlika u godinama, sklonost ka istom polu...

Foto EPA

Sve su to elementi koji u glasinama javnosti prate francuski predsednički par, što naročito dolazi do izražaja sada, u predizbornoj kampanji, iako se aktuelni šef države

Emanuel Makron još nije zvanično kandidovao.

Navodna transrodnost prve dame Brižit Makron, o čemu su i "Novosti" nedavno pisale, samo je vrh ledenog brega u napadima na dvoje stanara Jelisejske palate.

U javnost je tako ovih dana isplivala epizoda u kojoj je tokom prethodne predsedničke kampanje 2017. godine, Brižit Makron dobila anonimni poziv u kome je "obaveštavaju" da je njen muž, budući predsednik Francuske, homoseksualac.

"Znam da je vaš muž u ovom trenutku s drugim čovekom na tom i tom mestu", rekao je glas s druge strane slušalice, preneli su jedan novinar i senator koji su prisustvovali sceni. Brižit Makron je, kažu, bila tužna i šokirana, ali je prešla preko insinuacija koje su se kasnije zvanično ispostavile netačnim. Sada su njoj "iskopali" transseksualnost.

Na konto joj stavljaju i isključenost iz realnog života i nedostatak razumevanja za svakodnevne životne probleme običnih Francuza. Neminovno se nameće istorijska priča o versajskom "hlebu i kolačima", pa su "žuti prsluci" svojevremeno objavljivali njenu karikaturu s likom Marije Antoanete, što je prvu damu povredilo.

Ni Makron nije pošteđen. Tako ga predsednički kandidat krajnje desnice Erik Zemur zove "adolescentom koji se još traži". Prva dama u zrelim godinama i adolescent u očima političkih protivnika idealni su elementi za spletkarošku kuhinju usred izborne kampanje.

NEGATIVNI POENI OD JAVNOSTI

FRANCUSKA javnost ni do sada nije bila nežna u vezi s godinama Brižit Makron, načinom na koji je "zavela" mladog Makrona, izgledom, oblačenjem, ali i zbog navodnog mešanja u državne poslove, imenovanja ministara i uticaja na svog mnogo mlađeg supruga.

Pogledajte više