KAKO JE PUTIN "PROZREO" BAJDENA: "Svi vide koliko je američki predsednik slab"

Novosti online

03. 01. 2022. u 17:06

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin se odnosi prema administraciji Džoa Bajdena sa pozicije snage, nakon spoljnopolitičkih neuspeha Amerike, rekao je bivši Trampov savetnik za odbranu Kori Mils.

Foto: EPA

Mils je u studiju Foks Njuza odgovareao na pitanje da li je primetna razlika u odnosima između Rusije i SAD tokom predsedavanja Donalda Trampa i Džoa Bajdena.

- Postoji apsolutno razlika. Svi su videli da je Bajden slab. U Rusiji su videli kako se završio rat u Avganistanu. Vide kako se predsednik ponaša u odnosima sa Tajvanom i Kinom - rekao je on.

Prema Milsovim rečima, greške američke vlade su tolike da se "slabost" Bajdenove administracije vidi ne samo u Rusiji, već i u Kini i Iranu. Protivnici Sjedinjenih Država to aktivno koriste, dodao je on.

Vladimir Putin i Džo Bajden obavili su telefonski razgovor u noći 31. decembra. Kako navodi Kremlj, šef Bele kuće je zapretio "sankcijama velikih razmera" zbog situacije u Ukrajini. Ruski lider je odgovorio da bi to bila velika greška, pošto može doći do potpunog prekida odnosa između zemalja.

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE - "Čuvar reda" u Kraljevu

Pogledajte više