UVEDITE SANKCIJE BAJDENU! Krim odgovara na apsurdni zahtev Ukrajine

Novosti online

01. 01. 2022. u 18:38

PREDSEDNIK Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj ocenio je da se Kijev rukovodi apsurdnom logikom predlažući sankcije graditeljima Krimskog mosta. Kako kaže, sankcije bi trebalo da uvedu američkom predsedniku.

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

- Predlažem ukrajinskim vlastima da budu dosledni svojoj apsurdnoj logici i da umesto Krimskom mostu uvedu sankcije protiv predsednika SAD Džozefa Bajdena, jer on vodi pregovore sa Rusijom bez njihove saglasnosti - rekao je Gempelj.

Prema njegovim rečima, pre nego što počnu da prete Rusiji sankcijama kijevski političari bi trebalo da odmere posledice sa kojima će se suočiti ekonomija njihove zemlje u slučaju odgovara na te mere.

Podsetimo, premijer Ukrajine Denis Šmigalj je izneo pred Savetom za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) predlog o sankcijama protiv kompanija koje su učestvovale u izgradnji Krimskog mosta.

Krimski most je najveći most u Rusiji i Evropi, njegova dužina je 19 kilometara. Drumski deo mosta je otvoren za saobraćaj maja 2018. godine. Putnički transport železnicom jeu decembru 2019. godine, a prevoz tereta u junu 2020. godine.

(Sputnjik)

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pogledajte više