SPREČAVAJU "NAPAD": Mediji ocenjuju - Amerika se sprema da Kijevu dostavi obaveštajne podatke o ruskoj vojsci

Novosti onlajn

25. 12. 2021. u 07:49

AMERIČKO Ministarstvo odbrane razrađuje plan o tome da Ukrajini dostavi aktuelne obaveštajne podatke da bi Kijev mogao spremnije da reaguje na potencijalne aktivnosti Rusije, piše „Njujork tajms“ pozivajući se na izvore u administraciji predsednika Džozefa Bajdena.

Foto: Instagram/mil_ru

- To obuhvata i fotografije na kojima će se videti da li ruska vojska kreće kako bi prešla granicu. Takve informacije ako se dostave na vreme mogu da pomognu ukrajinskoj vojsci da spreče napad - piše američki dnevnik.

Američke obaveštajne službe već omogućavaju Kijevu pristup značajnoj količini informacija, ali odluka o tome da im dostave obaveštajne podatke može da dovede do toga da Ukrajina prva nanese udar.

Rusija je više puta negirala optužbe Zapada i Ukrajine da planira „agresivne akcije“, naglašavajući da nikome ne preti i niti planira da nekoga napada. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su ranije izjavili da su slične optužbe na račun Moskve i izjave o spremnosti da se pomogne Kijevu da se zaštiti, ujedno i smešne i opasne.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SAMO ZA BOGATE AVANTURISTE: Lov u ruskim prostranstvima ima posebnu čar

Pogledajte više