PUTIN U PODNE PRED 500 NOVINARA: Dopisnik "Novosti" iz Moskve jedan od izabranih pripadnika sedme sile na susretu sa predsednikom Rusije

B. V.

22. 12. 2021. u 22:11

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin u četvrtak će u zgradi Manježa nedaleko od zidina drevnog Kremlja odgovarati na pitanja domaćih i stranih novinara.

Akreditacija Branka Vlahovića

To je 17. po redu njegova godišnja konferencija. Ove godine organizatori su pozvali 500 domaćih i stranih novinara, što je dva, tri puta manje nego što je bilo uobičajeno minulih godina. Razlog za smanjenje broja akreditovanih novinara je epidemiološka situacija u Rusiji. U dvorani će biti i dopisnik "Večernjih novosti" iz Moskve Branko Vlahović, koji je minulih godina imao čast da dobije intervju od dvojice predsednika - Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva.

Svi novinari koji su dobili akreditaciju za prisustvo i učešće na Putinovoj godišnjoj konferenciji morali su da prođu tri PCR testa i to 19, 21. i 22. decembra.

Sve stolice u dvorani su udaljenje jedna od druge metar i po.

Prošle godine novinari su mogli da Putinu postavljaju pitanja preko video-veze na koja je on odgovarao iz podmoskovske rezidencije u Novom Ogarjovu.

Po tradiciji konferencija će početi tačno u podne a direktno će je prenositi glavni ruski TV kanali. U dvorani će biti dvadesetak kamera.

Ove godine Putinova konferencija za novinare biće posebno zanimljiva svetskoj javnosti zbog sadašnje zategnute međunarodne situacije.

Pogledajte više