RASPIRUJU ANTIRUSKE FOBIJE: Moskva odgovorila na najave Amerike o slanju trupa u Ukrajinu

Novosti online

15. 12. 2021. u 08:28

IZJAVE Bele kuće o mogućem slanju vojnika u istočnu Evropu u slučaju eskalacije situacije oko Ukrajine su provokativni signali, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Foto: Instagram/mil_ru

- Nije jasno zašto to američka administracija radi, umesto da se usredsređeno, fokusirano pozabavi alternativnim načinom stvarnog jačanja bezbednosti koji Rusija predlaže u obliku pomenutih garancija (bezbednosti) - istakao je ruski diplomata.

Kako je precizirao, izjava Bele kuće je pre svega usmerena na raspirivanje revanšinstičkih osećanja u Kijevu i antiruskih fobija.

Ranije je portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila da Bela kuća proučava opciju slanja vojnika u Istočnu Evropu u slučaju zaoštravanja situacije u Ukrajini.

Podsetimo, nakon onlajn samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da SAD neće jednostrano upotrebiti silu protiv Rusije. On je dodao da je upozorio Putina da su SAD spremne da uvedu surove ekonomske sankcije u slučaju napada na Ukrajinu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE - "Čuvar reda" u Kraljevu

Pogledajte više