PUTIN PISAO MERKELOVOJ: Jedan detalj iz pisma pokazuje njihovu prisnost

Novosti online

09. 12. 2021. u 13:02

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa Angelom Merkel koja je juče zvanično napustila poziciju nemačke kancelarke, saopštila je pres-služba Kremlja.

Foto: AP Photo/Gero Breloer

- Putin je toplo zahvalio Merkelovoj na dugogodišnjoj efikasnoj saradnji, naglasivši njen značajan doprinos razvoju rusko-nemačkih odnosa - navodi pres-služba.

Sa svoje strane, Merkelova je izrazila zahvalnost ruskom lideru na zajedničkom radu. Kako kažu u Kremlju, poželela je Putinu uspeh u uspostavljanju dijaloga sa novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

U saopštenju se dodaje da je šef ruske države napomenuo tokom razgovora da će Angela Merkel uvek biti rado viđen gost u Rusiji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je u sredu telegram čestitke Olafu Šolcu povodom njegove inauguracije na mesto nemačkog kancelara. Šolca je na mesto novog nemačkog kancelara imenovao predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, a prethodno je novi šef vlade izabran na sednici nemačkog Bundestaga, gde je dobio apsolutnu većinu glasova.

Putin je takođe uputio telegram i bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Kako navodi pres-služba Kremlja, Putin se Merkelovoj u svom telegramu obratio na "ti" i uverio je u nastavak prijateljske komunikacije.

(Sputnjik)

Pogledajte više