TRAMPOVA KOMPANIJA PRIKUPILA MILIJARDU DOLARA: Prave novu društvenu mrežu - TRUTH

P. Z. S. / Sputnjik internešnel

05. 12. 2021. u 18:53

TRAMPOVA medijska i tehnološka grupa (TMTG), koju je osnovao bivši američki predsednik Donald Tramp, objavila je da će prikupiti milijardu dolara od institucionalnih investitora.

Foto: EPA

U oktobru je objavljeno da medijska kompanija bivšeg predsednika izlazi na berzu i planira da pokrene društvenu mrežu pod nazivom TRUTH Social.

-Trump Media & Technology Group Corp. and Digital World Acquisition Corp., danas su objavile da je Digital World Acquisition Corp. sklopila ugovore o pretplati za milijardu dolara koji će biti primljeni po završetku njihovih poslovnih projekata („PIPE“) od više institucionalnih investitora, navodi TMTG u saopštenju objavljenom u subotu.

Bivši predsednik, kome je i dalje zabranjen pristup većini platformi društvenih medija, rekao je da se ovim događajem „šalje važna poruka velikim tehnološkim gigantima da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati“.

Glavni društveni mediji poput Fejsbuka, Tvitera i Instagrama zabranili su Trampa nakon nemira od 6. januara u američkom Kapitolu, što neki hvale kao razuman odgovor na navodno podsticanje nereda, dok drugi izražavaju zabrinutost za slobodu govora i izražavanja u Sjedinjenim Državama.

Pogledajte više