SKULPTURA MAČKE U VREDNOSTI OD OKO 7.000 EVRA: Serija evropskih aukcija ličnih stvari Karla Lagerfelda

Tanjug 30. 11. 2021. u 18:43

LIČNE stvari pokojnog modnog dizajnera Karla Lagerfelda, uključujući njegove kožne rukavice bez prstiju koje su postale i njegov lični modni stejtment, biće ponuđene na prodaju u seriji aukcija koje počinju u Monaku ove nedelje.

Foto: Profimedia

Lagerfeld, koji je umro 2019. godine, bio je ikona modne industrije, slavljen koliko zbog svog prepoznatljivog ličnog stila - kose povezane u rep i famoznih rukavica i sunčanih naočara koje je uvek nosio - toliko i zbog modnih kreacija koju je dizajnirao za Šanel i druge modne kuće, prenosi Rojters.

Kolekcija stvari, koju je prodala aukcijska kuća Sotbi, sadrži predmete iz njegove lične garderobe i nameštaj, aksesoare i umetničke predmete koji su ukrašavali njegove kuće.

U ponudi su se našli skulptura njegove mačke Šupet sa procenjenom cenom od 5.000 do 7.000 evra i figurica Karla Lagerfelda od PVC, metala i kamenčića sa procenjenom cenom od 200-300 evra, a prodaju se i rucno dizajnirani putni kovčezi i koferi koje je Lagerfeld nosio sa sobom kada je putovao, tri automobila marke Rols-Rojs i drugi lični predmeti.

Foto: Profimedia

 

 - Ova kolekcija je amblematična za ukus Karla Lagerfelda - rekao je za Rojters Pjer Mot, potpredsednik Sotbija u Francuskoj.

Nakon aukcije u Monaku od 3. do 5. decembra prodaja se nastavlja u Parizu kasnije tokom decembra, a zatim odlazi u Keln početkom sledeće godine.

Pogledajte više