SVET ZATVARA GRANICE: Brazil u strahu od omikron soja zabranjuje ulaz putnicima iz zemalja južne Afrike

Tanjug 27. 11. 2021. u 09:08

BRAZIL će zatvoriti granice za putnike iz šest južnoafričkih zemalja, izjavio je šef kabineta brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

Foto: Pixabay

 On je naveo da će Brazil zatvoriti svoju vazdušnu granicu za šest zemalja u Africi i da će država zaštititi Brazilce u ovoj novoj fazi pandemije, prenosi Rojters.

Šest zemalja za koje će biti uvedeno zatvaranje granica su Južna Afrika, Esvatini, Lesoto, Namibija, Bocvana i Zimbabve.

Brazilski zdravstveni regulator Anvisa preporucio je juče da se zabrane putovanja iz pojedinih afričkih zemalja zbog otkrivanja novog soja korona virusa, navodeći da strancima koji su bili u nekoj od tih africkih zemalja u prethodnih 14 dana ne bi trebalo dopustiti da slete u Brazil, a da bi Brazilci koji dolaze iz tih zemalja trebalo da budu u karantinu.

Predsednik Žair Bolsonaro juče je izjavio da razmišlja o preduzimanju mera zbog otkrivanja novog soja korona virusa, ali je ponovio da je protiv strogih ogranicenja.

- Brazil ne može da podnese još jedno zatvaranje. Nema koristi od straha - rekao je Bolsonaro. Dodao je da će preduzeti racionalne mere.

Pogledajte više