PUTNICI IZGORELI DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Identifikacija nemoguća, najmlađa žrtva ima 17 godina

Novosti onlajn

23. 11. 2021. u 08:57

NAJMANjE 46 ljudi poginulo je kada se autobus makedonskih registracija zapalio na auto-putu u Bugarskoj. Nesreća se dogodila u blizini Bosneka, oko 2 sata posle ponoći.

Foto: @MediasetTgcom24

Vatra je zahvatila autobus koji je udario u zaštitnu ogradu. Među žrtvama ima 12 dece, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bugarske Bojko Raškov.

U autobusu su se nalazila 53 putnika, koja su najverovatnije krenula u Istanbul, a nesreću su preživele dve devojčice od 7 i 17 godina, kao i šestoro odraslih. Svi putnici su iz Severne Makedonije. Povređeni su transportovani u bolnicu i njihovo stanje je stabilno i nalaze se van životne opasnosti.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa sa severnomakedonskim tablicama u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili zasada neutvrđenu tehničku neispravnost" vozila, javila je agencija MIA. 

Stanje povređenih

Sedam povređenih putnika autobusa koji se rano jutros zapalio u Bugarskoj zadobili su uglavnom opekotine, ali su u stabilnom stanju i zbrinuti su u Pirogov bolnici.
Od njih sedam, šest je zadobilo opekotine, dok je jedna osoba zbrinuta sa povredom noge, prenosi bugarska agencija Fokus i dodaje da povređeni nisu državljani Bugarske.

Nesreća u kojoj su povređeni desila se jutros oko tri sata na auto-putu Struma, blizu sela Bosnek, kada se zapalio jedan od četiri severnomakedonska autobusa koja su išla u Istanbul.

Neposredno pre nesreće autobusi su se zaustavili radi kraće pauze.

U trenutku nesreće u autobusu su bila 52 putnika, od kojih 12 dece, i stradali su svi osim sedam povređenih.

Najmlađa žrtva je imala 17 godina, a proces identifikacije otežava to što su tela izgorela i neprepoznatljiva su, prenosi portal Novinite.

Zasada se ne zna da li je prilikom stajanja došlo do prelaska putnika iz jednog u drugi autobus. Saobraćaj na tom delu puta zasada je u zastoju.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, a agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Na ovom delu auto-puta dogodila se teška saobraćajna nesreća 1996. godine, u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Pogledajte više