BAJDEN U BOLNICI: Rutinski pregledi istog dana kada je saznao da polovina Amerikanaca smatra da nije "mentalno sposoban"

D. D. S. 19. 11. 2021. u 12:45

PREDSEDNIKU SAD Džozefu Bajdenu, koji sutra puni 79 godina, stiže nevesela "čestitka" od polovine građana Amerike. Anketa koju je objavio "Morning konsalt" pokazuje da birači gaje "sve veće sumnje" u Bajdenovo zdravlje i mentalnu sposobnost.

Foto: Tanjug AP

Zanimljivo je i da je Bajden danas posetio Medicinski centar Volter Rid kako bi obavio niz rutinskih pregleda. Mnogi smatraju da se njegova administracija na ovaj potez odlučila nakon objavljivanja rezultata ankete.

Čak 48 odsto ispitanih kaže da Bajden nije "mentalno sposoban" da bude predsednik, dok 46 odsto smatra da jeste. Prošlog oktobra glasači su mislili da je u formi, sa razlikom od 21 poena. Polovina, odnosno 50 odsto Amerikanaca se ne slaže da je Bajden dobrog zdravlja, dok 40 odsto kaže da jeste.

I po ovom pitanju su izražene partijske podele, kakve se vide i u skoro svakoj drugoj anketi u SAD. Više od dve trećine demokrata, njih 78 odsto, snažno se, ili donekle, slaže da je Bajden mentalno sposoban.

Mnogo veći broj, čak 86 odsto republikanaca, od kojih 76 odsto njih snažno tvrdi da predsednik nije mentalno sposoban. Zabrinjavajući znak za Belu kuću je da se 47 odsto nezavisnih takođe ne slaže da je on sposoban. Sam Bajden je, inače, još i u najboljim godinama sam sebe proglasio "mašinom za gafove".

Pogledajte više