BELORUSKI GRANIČARI POTVRDILI: Poljska policija pretukla četiri migranta (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Novosti onlajn

10. 11. 2021. u 08:36

DRŽAVNI pogranični komitet Belorusije saopštio je da su tokom noći zatekli migrante koje su pretukle poljske snage bezbednosti. Pretučenim migrantima je odmah pružena lekarska pomoć.

Foto: Tanjug/AP photo

- Tokom noći, 10. novembra, u izbegličkom kampu na belorusko-poljskoj granici pronađena su četiri muškarca, po nacionalnosti Kurdi. Svi su imali različite povrede i tragove fizičkog nasilja - navodi se u saopštenju na Telegramu. 

Takođe se dodaje da su, prema rečima pretučenih migranata, oni bili privedeni na teritoriji Poljske gde su pokušali da zatraže zaštitu i pružanje statusa izbeglice.

Sudeći po brojnim povredama, Poljaci su maltretirali ljude i izbacili ih iza bodljikave ograde, ističe komitet.

- Migrantima je pružena neophodna pomoć - dodaje se u saopštenju resora.

Istovremeno, poljski radio „Belostok“ prenosi da su se dve velike grupe ilegalnih migranata probile iz Belorusije u Poljsku.

- Grupe od najmanje nekoliko desetina ljudi probile su ogradu u oblasti Krinok i Belovežu - dodaje radio.

Sa svoje strane, ministar nacionalne odbrane Mariuš Blaščak izjavio je da su privedeni svi ilegalni migranti koji su se sinoć probili u Poljsku.

- To je bila nemirna noć. Bilo je mnogo pokušaja probijanja - rekao je ministar.
Državni granični komitet Belorusije u ponedeljak je saopštio da je velika grupa izbeglica iz zemalja Istoka i Afrike krenula na granicu Belorusije sa Poljskom. Uveče je granična služba saopštila da je situacija sa izbeglicama na granici sa Poljskom i dalje izuzetno napeta: više od dve hiljade izbeglica, uključujući značajan broj žena i dece, zaustavilo se ispred poljske ograde na granici. Poljske snage bezbednosti ih ne propuštaju, a migranti su više puta pokušavali da preseku postavljenu bodljikavu žicu i uđu u Poljsku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BEBU PREBACUJU PREKO ŽIČANE OGRADE: Snimak nastao na aerodromu u Kabulu


 

Pogledajte više