OVAJ ČOVEK JE VEOMA OPASAN: Na Jamajci uhapšen čovek osumnjičen za ubistvo predsednika Haitija

Tanjug

22. 10. 2021. u 00:52

VLASTI Haitija saopštile su danas da je kolumbijski državljanin Mario Antonio Palasios, koji se smatra osumnjičenim za ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza, uhapšen na Jamajci, dok se istraga nastavlja.

Foto: Printskrin/Jutjub

- Mario Antonio Palasios je deo grupe plaćenika. Ovaj čovek je veoma opasan - navela je policija Haitija na svom zvaničnom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Vlasti Jamajke potvrdile su danas da je uhapšena osoba, za koju su samo naveli da je verovatno reč o kolumbijskom državljaninu.

Pedesettrogodišnji bivši biznismen Moiz, koji je na dužnost predsednika stupio 2017. godine, ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji u julu, a njegova supruga je ranjena u tom napadu.

Grupa kolumbijskih plaćenika pojavila se kao glavni osumnjičeni za ovo ubistvo, iako još niko nije optužen ili osuđen u vezi sa ovim slučajem.

Ministar unutrašnjih poslova Bolivije Eduardo del Kastiljo izjavio je 19. oktobra da su se pripadnici grupe uključene u ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza u julu 2020. godine urotili da ubiju i bolivijskog predsednika Luisa Arsea.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: HAITI NA KOLENIMA: U zemljotresu poginulo 2.100 ljudi, desetine hiljada porodica bez kuća

Pogledajte više