ERDOGAN BOLESTAN? Glasine - turski predsednik ima poteškoća s hodom i govorom!

D. D. S. 07. 10. 2021. u 20:12

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan (67) je možda zaista ranjiv uoči izbora 2023, ali ne zato što je njegova vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) na lokalnim izborima 2019. godine pretrpela poražavajući poraz za gradonačelnike u većim gradovima, uključujući Istanbul.

Foto: EPA

Američki magazin "Forin polisi" (FP) navodi da postoje znakovi da je Erdogan možda subiše bolestan da se uopšte i kandiduje.

Poslednjih meseci se pojavio niz snimaka na kojima turski lider ne izgleda dobro. Na jednom deluje da mu je bila potrebna pomoć supruge i pomoćnika da siđe niz stepenice. Na drugom deluje da je imao poteškoća u hodanju kod Anitkabira, mauzoleja osnivača savremene Turske Mustafe Kemala Ataturka. Na trećem, prošlog jula kao da je otežano pričao tokom praznične TV čestitke članovima AKP.

- Povremeno je delovao prilično mršav - ukazuje FP.

Dodaje se da se priča i da se Erdogan bori sa sve većom zaboravnošću, da ima probleme s disanjem, konfuzijom i da je povećao broj lekara oko sebe, a smanjio susrete s meidjima. Navodno, uzima lekove protiv bolova pre javnih dešavanja.

Ukoliko Erdoga zbog bilo kog razloga ne može da uđe u trku za reizbor 2023, prema Članu 106 turskog Ustava, potpredsednik Fuat Oktaj bi preuzeo njegove odgovornosti i ovlašćenja do održavanja izbora i polaganja zakletve novog predsednika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više