TRAGIČNI PODACI: U eksploziji u Kabulu stradalo najmanje dvoje ljudi, povređeno troje - Projektil pogodio kuću! (FOTO/VIDEO)

Novosti online 29. 08. 2021. u 15:32

NAJMANjE dve osobe su poginule u eksploziji u Kabulu, a tri su povređene, javlja Al Arabija pozivajući se na avganistansku novinsku agenciju Asvaka.

Foto: Tviter printskrin/disclosetv

Tri osobe su povređene, a među njima su žene i deca, navode očevici.

Funkcioner nedavno svrgnute vlade rekao je za AFP da je reč o projektilu koji je, prema prvim informacijama, pogodio kuću koja se nalazi pored aerodroma.

Agencija RIA Novosti javlja, pozivajući se na izvor u policiji, da je eksploziju izazvao raketni napad.

Američko vojno osoblje navodno je poslednjih dana izvodilo kontrolisane eksplozije opreme i objekata, a nije poznato da li je to uzrok najnovije eksplozije.

Funkcioner ministarstva zdravlja potvrdio je za Bi Bi Si da je se kod aerodroma dogodila eksplozija.

Podsetimo, u dva napada koja su se dogodila u prestonici Avganistana stradalo je 170 ljudi, među njima 13 pripadnika američke vojske.

Podsetimo, samo nekoliko sati nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da će u narednih 24 do 36 sati verovatno biti novih napada na aerodrom u Kabulu, američka ambasada u Kabulu, pozivajući se na specifičnu i verodostojnu pretnju, pozvala je građane SAD da napuste okolinu aerodroma.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više