POLITIČKA KOREKTNOST PONOVO UDARA! Sada je na redu i gej Supermen, patriotski superheroj odlazi u istoriju

Novosti online

24. 08. 2021. u 20:17

SUPERMEN je pobedio mnoge zlikovce, ali izgleda da će njegova najveća bitka biti sa izdavačima koji žele da promene njegovu seksualnost, piše pisac i kritičar Metju Kediš za Raša Tudej.

Foto: Jutjub/Flashback FM/Depositphotos/Ilustracija

On navodi da je izdavač DC Komiks, krenuo u akciju povinovanja korporativnoj kulturi političke korektnosti, što će gotovo sigurno otuđiti obožavaoce koji već decenijama obožavaju čoveka od čelika.

Naime, potencijalni naslednik Supermena, njegov sin Džonatan Kent, je pokušaj da se penzioniše "stari" patriotski nastrojeni superheroj, da bi ga zamenila nova, "probuđena" generacija.

Kediš ističe da je Itan Van Sajver, bivši zaposleni DC Komiksa, na svom jutjub kanalu rekao da ta izdavačka kuća želi da Džonatana predstavi obožavaocima kao pripadnika LGBT populacije.

- Imam izvor iz DC Komiksa koji je upoznat sa projektom i obavestio me je o tome - rekao je Sajver. 

Sajver navodi da postoji mogućnost da Klark Kent bude zamenjen homoseksualnim sinom ne samo kako bi kompanija dobila političke poene kod američke levice, već postoje i problemi vezani sa licencom za korišćenje prava na lik Supermena.

Naime, potomcima kreatora poznatog lika bi uskoro trebala da budu vraćena prava, zbog čega dolazi do sve češćih kozmetičkih promena, poput uvođenja sina Klarka Kenta.

Kediš ističe da ne vidi problem u LGBT superherojima, ali da mu smeta nametanje političke korektnosti od strane velikih korporacija na račun obožavaoca.

Pogledajte više