O RATU U AVGANISTANU OGLASILI SE I MEGAN I HARI: Slomljeni objavili potresan tekst na veb stranici svoje fondacije

Novosti onlajn

18. 08. 2021. u 16:50

DOK svet posmatra zločine koji se dešavaju u Avganistanu i na Haitiju, princ Hari i Megan Markl iskoristili su svoju platformu kako bi izneli svoj stav o humanitarnoj krizi.

Foto: EPA

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su na veb stranici svoje fondacije da su ljudi jako "slomljeni" kada vide da se američka vojska počinje da se povlači sa Bliskog istoka.

Par je prvi među uglednim članovima kraljevske porodice koji je dao tako odlučnu izjavu o opasnim okolnostima.

- Svet je trenutno izuzetno krhak - počela je izjava para.

 - Pošto svi osećamo mnogo bola zbog situacije u Avganistanu, ostajemo bez reči. Dok svi gledamo rastuću humanitarnu katastrofu na Haitiju i pretnju da se pogorša nakon potresa prošlog vikenda, slomljeni smo. I dok smo svi svedoci kontinuirane globalne zdravstvene krize, pogoršane novim varijantama i stalnim dezinformacijama, postajemo uplašeni - napisali su.

- Kada bilo koja osoba na svetu pati, jedan deo nas zasigurno pati sa njima, shvatali mi to ili ne - dodali su Megan i Hari, inače roditelji dvogodišnjeg sina, i ćerke stare dva meseca, pa nastavili: - Iako nam nije suđeno da živimo u stanju patnje, mi smo kao narod uslovljeni da to prihvatimo. Lako je osećati se nemoćno, ali vrednosti koje gajimo treba sprovesti u delo, prenosi Yahoo Entertainment.

Pogledajte više