SVE GORA SITUACIJA U DONBASU: Pokrovitelji Kijeva ćuete, Rusija upozorava

Novosti online 11. 08. 2021. u 20:34

RUSIJA je zabrinuta degradacijom situacija na istoku Ukrajine, dok zapadni pokrovitelji Kijeva ništa ne preduzimaju da spreče rat u Donbasu, saopštio je direktor departmana za informisanje Ministarstva inostranih spolova Rusije Nikolaj Lahinjin.

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Zabrinuti smo degradacijom situacije u sferi bezbednosti na istoku zemlje. Od početka avgusta specijalna posmatračka misija OEBS-a zabeležila je oko hiljadu slučaja kršenja režima prekida vatre. Prema informacijama Donjecka i Luganska, žrtve granatiranja su bile više od 10 osoba, uključujući civile. Na žalost, zapadni pokrovitelji Kijeva ništa ne rade da prekinu da ukrajinske vlasti ubijaju sopstveni narod - izjavio je Lahonjin.

On je naglasio da vlasti Ukrajine nastavljaju da pogoršavaju situaciju u pregovaračkom procesu umesto da rešavaju krizu u Donbasu.

- U političkoj sferi, umesto rešavanja konflikta u Donbasu, ukrajinske vlasti nastavljaju da u pregovaračkom procesu preduzimaju korake koje samo pogoršavaju i bez toga situaciju koja se nalazi u ćorsokaku - dodao je on.

Lahonjin je saopštio da će Rusija sačekati da evropski činovnici i predstavnici međunarodnih organizacija ocene nacionalističkih izjava ukrajinskih političara.

(rs.sputniknews.com)

Pogledajte više