BOLSONARO JEDVA GOVORI: Pogoršano zdravstveno stanje brazilskog predsednika, predstoji mu operacija

D. D. S.

16. 07. 2021. u 06:52

FLAVIO Bolsonaro, sin brazilskog predsednika Žaira Bolsonara (66) izjavio je da njegov otac, koji će možda morati na hitnu operaciju zbog opstrukcije creva, ima poteškoće s govorom.

Foto EPA

Bolsonaro proveo je noć u bolnici u Sao Paulu, a lekari nakon su rekli da će predsednik i dalje biti pod nadzorom, piše Rojters.

- Hvala svima na podršci - napisao je Bolsonaro na "Fejsbuku" i objavio svoju fotografiju iz bolničkog kreveta.

Bolsonaro je izboden nožem u stomak na političkom skupu 2018. godine. On je od tada imao nekoliko operacija i bio je hospitalizovan zbog komplikacija od tog uboda kada mu je probušeno crevo. U poslednjem saopštenju iz predsednikovog kabineta precizira se da pati od crevne blokade.

Prethodnog dana, međutim, zdravstveno stanje lidera Brazila predstavljeno je drugačije.

Bolsonaro je, naime, primljen u bolnicu zbog problema sa hroničnim štucanjem koje nekad traje danima. I sam brazilski predsednik je prethodno, u više navrata, pominjao da pati od hroničnog štucanja koje ne prestaje danima.

Bio je bolestan i od kovida 19 prošle godine.

Politička pozicija Bolsonara postaje sve slabija zbog neuspeha u borbi protiv pandemije korone, dok za to vreme Senat ispituje njegov navodni korupcioni skandal u vezi sa nabavkom vakcina. Brazil je na drugom mestu u svetu po broju zaraženih od virusa korona, posle SAD.

Pogledajte više