DŽONSON POBESNEO NAKON FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Kazne će biti drastične, to se više neće tolerisati!

Tanjug

14. 07. 2021. u 16:05

BRITANSKI premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, u sklopu zakona za borbu protiv onlajn rasističkih uvreda, društvene mreže biti kažnjene sa 10 odsto svojih globalnih prihoda ako ne sklone mržnju sa svojih platformi.

Foto: Tanjug/AP Photo

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, u sklopu zakona za borbu protiv onlajn rasističkih uvreda, društvene mreže biti kažnjene sa 10 odsto svojih globalnih prihoda ako ne sklone mržnju sa svojih platformi.

Džonson je u parlamentu rekao i da će vlada promeniti postojeće mere kako bi se osiguralo da ljudima proglašenim krivim za rasističke uvrede na račun fudbalera, bude zabranjeno prisustvo na fudbalskim utakmicama, prenosi agencija Rojters.

- Ono što mi danas radimo je da preduzmemo praktične korake kako bismo osigurali da se režim Naredbi o zabranama u fudbalu promeni tako da, ako ste krivi za rasističko zlostavljanje fudbalera na mreži, nećete više ići na utakmice, bez ikakvih izuzetaka i izgovora- rekao je britanski premijer.

Naveo je da je predstavnicima Fejsbuka, Tvitera, TikToka, Snepčeta i Instagrama sinoć stavio do znanja da će Britanija donošenjem zakonom rešiti ovaj problem i da će se, ukoliko ne sklone mržnju i rasizam sa svojih platformi, suočiti sa novčanim kaznama u iznosu od 10 odsto njihovih globalnih prihoda.

Pogledajte više